28 Mac 2017

FM

Haha..aku masih main Football Manager 2012, walaupun ada je Football Manager 2015 tapi sebab 2012 lagi shiok main dari 2015..sebab time ni player power2 belum muncul lagi dan banyak player yang power sekarang dari 2014-2017 muncul dalam realiti tapi tak muncul atau tak ada..Banyak player yang power sekarang dalam FM12 sampai season 2016 pun tetap langsung tak power..hahaha..aku main agak slow jugak la..dari awal tahun lepas main balik..yang sebelum2 tu dah tak best main sebab banyak mistake aku buat dalam handle team sebab time tu zaman newbies dan reputasi pun teruk gila..hahaha..loser!!tapi aku main tak de kalau kalah restart balik..kalau kalah ye kalah, cuma formation & taktikal kena baik bhai..player pun kena pandai cari yang boleh main ikut taktikal, kena pandai cari scout dan coaching staff untuk build team kau..hari ni nak share untuk season 2017-2018 aku..team lauk je..dah 4-5 season belanja besar dan perabis duit, season ni dah boleh kurang spend dan bergantung dekat player akedemi..walaupun ramai player akedemi masih tak power tapi affilate or feeder club untuk loan player2 lepasan akedemi or player yang beli belum ready untuk main team..memang makan masa untuk main dan belajar cara dan taktikal..secara peribadi dan jujur, aku main FM12 sejak beli dari 2013 sampai lah awal tahun lepas, kalau tengok record aku main memang teruk dari segi taktikal, pembelian player, formasi, coaching staff, scout team, finacial balance, hutang kelab..sikit sebanyak aku dapat belajar jugak pasal undang2 kelab, liga, permit kerja pemain..paling susah liga england sebab permit kerja untuk pemain luar eropah macam Asia, Amerika Selatan, Amerika Utara, Afrika yang tak pernah ada cap untuk negara sama ada pasukan senior atau remaja..pernah beli 3-4 player luar eropah tapi tak dapat guna sebab masalah permit..lepas tu baru tau pasal feeder club untuk pinjam kan pemain yang bermasalah permit kerja untuk hantar loan ke kelab feeder dari negara yang tak perlu kan permit kerja pemain dan negara yang senang untuk pemain tu dapat 2nd kewarganegaraan..yups aku bukan gamers macam budak lain, aku sekarang dah agak tua dan cuma berminat game yang ajar aku taktikal dan analisa..haha..meh aku share skuad aku untuk season 2017/18..




Team : Chelsea

Skuad 2017-2018

Goal Keeper
Petr Cech (Rep.Czech)
Thibaut Courtois (Belgium)
Rafael Veloso (Spain)
Ayman Abdallah (U21) (Egypt)

Defender
Alex Quinn (U21) (England)
Claudio Giambuzzi (U21)  (Italy)
Tomas Kalas (Rep.Czech)
Luke Shaw (England)
Vincenzo Davoli (U21)  (Italy)
Gary Cahill  (England)
Kurt Zouma (France)
Enrique Alvarez (U21) (Venezuela)
Cesar Azpilicueta (Spain)
Marcos Alonso (Spain)
Nathan Ake (Netherland)

Midfielder
Juan Mata (Spain)
Adam Lallana (England)
Andre Santos (Portugal)
Mo Wijngaarde (Netherland)
Marco Verratti  (Italy)
Jordan Henderson (England)
Paul Pogba (France)
Eden Hazard (Belgium)
Stephen El Shaarawy (Italy)
Neymar (Brazil)
Victor Zotkin (U21)
Antoine Griezmann (France)

Foward
Edison Cavani (Uruguay)
Erick Torres (Mexico)
Diego Costa (Brazil)
Fabian Himcinschi (Romania)
Mbaye Niang (France)
Cabelo (U21) (Brazil)


Captain - Gary Cahill
Vice Captain - Jordan Henderson




TRIVIA TEAM


Pre-Season
11 Match (all away match)
8 Win
2 Draw
1 Lose
Goal For 39
Goal Against 8
first 8 game - mix & match player from main, reserves & U18 team
last 3 game - 33 player comfirm play for main team new season





Staff, Coaching & Scout

Head Coach 1
Assistant Coach 1
First Team Coach 4
Coach 13
Goalkeeper Coach 3
Fitness Coach 3
Youth Coach 3
Physio 9
Scout 13



Formation 
Type (fluid)
4-5-1 (main)
4-1-1-2-2 (overload attacking)
4-2-3-1 (total defends)

Main Squad
Total 33 player
25 register + 6 U21 = play for League
23 register = play for Champion League
33 player = play for FA, League Cup


 Remaining Budget..No Big Spend this season..haha


Transfer
BUY - USD22mil
SOLD - USD20.5mil


Last season position
2016/2017

2017/2018 Season


FM12!!



10 Mac 2017

Start Your Engine!

Wew, sedar tak sedar filem kegemaran aku dah nak keluar lagi beberapa bulan, CARS 3..haha..macam budak2 dia punya excited nak tunggu, tapi oh well, tu perkara biasa sekarang ni..sebab cerita dia awesome kot..sesuai dengan lelaki yang sukakan kereta dan kelajuan..tapi tak semua kot yang minat animasi..walaupun animasi, tapi setiap model kereta dia buat memang seksi lebih2 lagi Lightning McQueen, tapi tengok preview sikit macam model lawan McQueen pun macam lagi mengancam dan seksi serta teguh..dua karakter rival untuk McQueen, Jackson Storm & Cruz Ramirez..dua2 memang mengancam kalbu, memang kali ni nampak lagi sensasi jalan cerita tak sekadar McQueen semata-mata, tapi race antara Generasi lama dan Generasi baru..hmm nak cerita pun tak tau sebab belum keluar, tapi tunggu je lah..haha..meh aku belanja sikit model2 yang hangat untuk filem kali ni..3 model je aku rajin share..haha


Tajuk Tayangan : CARS 3
Tarikh Tayangan : Jun 16, 2017



LIGHTNING McQUEEN

Name : Lightning McQueen
Gender : Male
Color : Red
Eye Color : Blue

Specifications
Vehicle type: 20065 Custom-built Piston Cup Racer
Top Speed: 198 mph
0-60 mph: 4 seconds
Engine Type: Stock Car Built Full Race V8 with 750 Horsepower
Chassis: High Strength Tubular Frame
Body: 24-gauge Cold-rolled Sheet Metal

Voice Actor : Owen Wilson




JACKSON STORM

Name : Jackson Storm
Gender : Male
Color : Black, Grey, Blue
Eye Color : Blue

Specifications
Vehicle type: 2017 Custom-built "Next-Gen" Piston Cup Racer
Top Speed: 214 mph
0-60 mph: 3.6 seconds
Engine Type: Maximum Performance V-8 with 850 Horsepower
Chassis: Hydrformed alloy & steel
Body: Carbon fiber & metal composite

Voice Actor : Armie Hammer




CRUZ RAMIREZ

Name : Cruz Ramirez
Gender : Female
Color : Yellow
Eye Color : Brown

Specifications :
Vehicle type: 2017 CRS Sports Coupe
Top Speed: 210 mph
0-60 mph: 3.8 seconds
Engine Type: High Performance DOHC V-6
Chassis: Aerodynamic Venturi Channeled
Body: Lightweight alloy

Voice Actor : Cristela Alonzo




Poster CARS 3






Speed! I am Speed!!


5 Mac 2017

Dream League Soccer 2017 Kit~

Kit JDT untuk Dream League Soccer 2016 dah ada yang release..kali ni bukan aku buat, cuma aku share je..sebab kali ni malas nak buat..haha..


Kredit untuk : Kunchalana

Logo JDT

Home Kit (Special Kit) #1

Home Kit (Special Kit) #2

Home Kit

Away Kit

3rd / Alternate Kit 

Goal Keeper Home Kit

Goal Keeper Away Kit



ale! ale! ale!

4 Mac 2017

ale! ale! ale! ale! ale! ale! ale!

Lagu yang aku tunggu! serious nice kot..memang membakar jiwa layan bola..semangat berkobar, kekecewaan dan sokongan tak berbelah bagi dapat rasa dalam lagu nukilan Mel Ramlan, lagu yang di buat untuk Youtuber tifo bolasepak tempatan yang terkenal, TifoArena..aku salah seorang fan TifoArena sebab diorang sangat natural dan pihak mana2 side walaupun kadang2 agak sarcasm tu kuat..haha

TifoArena : TifoArenaYoutube
Twitter : @TifoArena
Facebook : @TifoArena


Dah! Dah! Moh layan lagu rasmi TA,.....


Aku Turun Stadium
Mel Ramlan

Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung!!

Apa khabar kawan semua
Ini lagu buat semua
Jangan marah mohon terasa
Ini kan cuma lagu saja

Dua puluh empat lima siap sedia
Magrib jangan lupa
Kawan mari semua
Malam ini kita lihat
Siapa menang siapa kena
Sorak sahaja
Tenang sahaja

Nama sponsor kena jaga
Jangan main gila
Nanti bajet kena tarik
Baru padan muka
Turun stadium nak tengok bola
Tiang gol pun tak ada
Apa cerita ini kelakar
Serius kelakar

Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..

Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung!

Aku bukan Tifo Arena
Suka provoke sana sini
Bukan Safee Sali
Safiq Rahim jauh sekali
Harimau Malaya jangan berhenti mengaum
Harimau Malaya membaham piala dunia

Budak-budak zaman sekarang
Acah-acah nak jadi holigan
Badan sado sikit mula nak cari gaduh
Kejor yob Kejor
Jangan sampai bergaduh

Peteh Teganu Peteh
Hobin Jang Hobin
Gegau Melaka Gegau
Hogoh Pahang Hogoh
Selangor Sampai Mati
Pulun Kedah Pulun
Gomo Kelate Gomo
Manis senyum sokmo
Luaskan Kuasa Mu
Kuasa apa yang kau mahu

ale! ale! ale! ale! ale!
ale! ale! ale! ale! ale!
ale! ale! ale! ale! ale!
ale! aleeeeeeeeeeeeee!

Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..!
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..!
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung..!
Aku turun stadium
Bawa semua satu kampung...............



ale! ale! ale! ale! aleee!




2 Mac 2017

HKYT!!!

Damn! MV Gokigen dah release, MV yang di nanti2 kan akhirnya release jugak! Bila play..........ahhhh..menangis siak layan..menangis sebab happy dengan lagu full dia..walaupun MV dia simple gila tapi tak kedekut, siapa bagi resolution 2160p aka 4k lagi..play je aku terus hype tak terkira..haha..hilang semua perasaan begang dan bengkek sebelum ni..keluar lagu ni, lagu momosu terus tolak tepi..asyik play & rewind balik je (eh dah macam layan dekat kaset siap rewind)..aku suka lagu ni bukan sebab apa, sebab lagu ni bagi aku hype and high energy..dah, dah, malas nak explain, just layan je lah woii..



劇場版ゴキゲン帝国 『人の金で焼肉食べたい』
Gekijou-ban Gokigen Teikoku 『Hito no kin de Yakiniku Tatebai』




Yakiniku Tatebai!!




28 Februari 2017

Rain ~~

Yanderu Watashi to yamanai Ame (病んでる私とヤまない雨) atau Yanderu Ame dalam singkatan nama untuk kumpulan idol ni..agak baru jugak lah idol ni, walaupun di bentuk dalam Disember tahun lepas (2016)..tau idol ni pun dari satu page dalam facebook dan teringin nak ambik tau sebab macam menarik konsep diorang ni..nampak macam death/dark idol..tapi tak tau lah kan sejauh mana, aku try google, youtube, masih terlalu asing dan tak ada yang upload any diggest pasal diorang..cuma ada twitter dan webside rasmi..di khabarkan group idol ni akan debut Mac 27,2017 ni..check pun diorang ada ada label walaupun masih baru..

Member yang aku selidik serba sedikit dapat info dari twitter diorang..

Risa - ex-member Yurukaku or Yurutto Kakumei (ゆるっと革命団 / tw : @yuruttokakumei)..dia dengan group dia pernah perform dekat Tokyo Idol Festival 2016 yang lepas..

Imoko - cuma gadis biasa dan aku nampak a few of cosplay dan aku boleh anggap dia ni otaku coser sebelum join idol..tapi dia antara yang comel dalam 5 member ni..

Erena - tengok dari twitter dia, dia cuma orang biasa dan wota sebelum join idol, dan antara dia follow ex-group Risa, Yurukaku..hehe

Reira - ex-member ARIA, kalau tak silap group ni kira local idol untuk daerah Osaka (@ARIAOffice)

Enma - pun tak dapat di kesan siapa sebelum ke Yanderu Ame, tapi dari selongkar profil dia ni wota member Morning Musume, Makino Maria..huehuehue, ni bait nak gua oshi ke dia ke apa..nampak je profil dia ganas, lahir dari neraka lah, tapi wota Maria beb..haha


Nak cerita banyak2 pun aku tak banyak infomasi sangat, detail aku korek pun tak banyak membantu..ni je lah aku dapat bantu..haha..lagi pun diorang masih bergerak cara indie dan maybe lepas diorang debut baru banyak digest performance diorang yang boleh dapat..kan.. 


reira, imoko, risa, enma, erena

imoko, erena, enma, reira, risa


Yanderu Ame PROFILE

Webside : yannderuame.com
Twitter :  @yannderu_ame
Youtube : -
Tahun Aktif : Disember 2016 - 




Yanderu Ame MEMBER

Mochizuki Risa (望月りさ)
Tarikh Lahir : Julai 24
Tempat Lahir : Tokyo, Jepun
Tinggi : 152cm
Kegemaran : Cili, Sake, Miffy-chan
Kurang Gemar : Menhera Fesyen
Warna : Merah / Red
Twitter : @yannderu_risa


Namagaki Imoko (生牡蠣いもこ)
Tarikh Lahir : Mac 19
Tempat Lahir : Aichi, Jepun
Tinggi : 157cm
Kegemaran : Benda yang hidup/bernyawa
Kurang Gemar : Hantu
Warna : Biru / Blue
Twitter : @yannderu_imoko


Usanagi Erena (宇佐木えれな)
Tarikh Lahir : Ogos 2
Tempat Lahir : Fukouka , Jepun
Tinggi : 164cm
Kegemaran : Arnab
Kurang Gemar : Burung, Serangga
Warna : Kuning / Yellow
Twitter : @yannderu_erena


Yukimori Reira (雪森れいら)
Tarikh Lahir : Jun 23
Tempat Lahir : Osaka, Jepun
Tinggi : 155cm
Kegemaran : Strawberi, Bisoujo Anime
Kurang Gemar : Roller Coaster
Warna : Merah Jambu / Pink
Twitter : @yannderu_reira


Enma Arisa (閻魔ありさ)
Tarikh Lahir : April 25
Tempat Lahir : -
Tinggi : 155cm
Kegemaran : Filem Seram, Anime, Hamburger
Kurang Gemar : Tempat Sempit, Burung Merpati, Tikus
Warna : Ungu / Purple
Twitter : @yannderu_enma




jigoku aidoru?? haha


Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me

" F "