14 Mei 2017

May in Memories ~


Cinta Antara Kita - Duta ft Baizura Kahar

Duta:
Sejak dari dulu
ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
yang telah membuat ku menyintai mu

Sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rinduimu

Duta:
Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg….

Baizura Kahar:
Setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dgnmu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksud ku dulu pada dirimu
kiniku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu sayang….

Duta:
sudah berapa lama
diriku ini
tak bertemu mu

Baizura Kahar:
mungkin ku harap jua
kau merindu ku
sebagaimanaku rindumu

Duta:
Cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu

Baizura Kahar:
Hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu sayang….

Duta and Baizura Kahar:
cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyintai dirimu
ku hanya menunggu mu
menyata kau cintaku
ku kan berjanji
menyintamu syg…
ku kan berjanji
menyintamu syg...

el CHAMPION! el CHAMPION!

CONGRATULATION !! 
TANIAH !! 
COMPLIMENTI !!
おめでとう !!
FELICITACIONES !!
HARTELIJK GEFELICITEERD !!

CHAMPION of Season 2016/2017





Premier League Honours
2004–05, 2005–06, 2009–10, 2014–15, 2016–17



CHELSEA FC 2016-2017
CHAMPION!!!!
EPL CURRENT POSITION : 1st
Match : 38 Game
Win : 30 Game
Draw : 3 Game
Lose : 5 Game
Goals for : 85 goals
Goals Against :  31 goals
Goal Different : +54 goals
POINTS : 93 points 

Goal for Chelsea :
19 goals - Diego Costa
16 goals - Eden Hazard
10 goals Pedro Rodriquez,
8 goals Willian
6 goals Gary Cahill, Marcos Alonso, Cesc Fabregas
5 goals - Michy Batshuayi
3 goals - Victor Moses, 
2 goals - Nemanja Matic, 
1 goals - N'golo Kante, David Luiz, John Terry, Cesar Azpilicueta

Cleansheet for Chelsea 
16 games - Thibaut Courtois (Golden Glove)

















Blue is the Color!

10.05.2002

Otanjoubi Omedetou
Musubu Funaki
Country Girls member
10.05.2002






Funakki is my new happiness!!


3 Mei 2017

New Empire Member!

Yosh! 2 Mei 2017, member baru Gokigen Teikoku di dedahkan lepas beberapa minggu di umumkan 2 member baru lepas Kajunyan umum keluar dari kumpulan dan rasmi keluar pada 16 April yang lepas. Sehari lepas tu, Gokigen umum 2 member baru bakal di serap masuk dan akan debut pada 2 Mei 2017. Walaupun bakal di dedahkan pada 2 Mei, tapi 2 member baru ni dah di dedah cuma dengan nama gelaran dan di sembunyikan muka dan nama sebenar. Nama mereka dalam tempoh tu cuma di gelar Gokigen Green & Gokigen Pink. Gambar2 diorang dengan member Gokigen pn di sensor dengan gambar Onigiri dan Pokok. Haha..tapi aku dapat info dah diorang ni actually siapa cuma diam2 je sebab tak suprise la kalau spoil awal kan..So hari dah tiba dan masa live performance di BRANDWAGON-Shunna Hitora- Shinjuk BLAZE, Gokigen dedah kan dua wajah sebenar member baru Gokigen. Nagi (Gokigen Green) & Rinrin (Gokigen Pink) sebagai member baru dan melengkap kan 5 orang anggota Gekijou-ban Gokigen Teikoku. Dua2 nampak comel dan promising untuk gila. Nagi nampak memang pemalas dan psiko sikit dan Rinrin memang comel dan cute macam Kajunya. Oh pasal Kajunyan, why dia keluar, sebab dia fokus pada karier solo dan modeling dia. Kajunyan pun dah release single solo dia.

Berbalik pada member baru Gokigen, nah aku share sikit pasal diorang



Tsuzura Nagi
廿楽なぎ(つづらなぎ)
Tarikh Lahir : 6 Ogos
Tempat Lahir : Miyagi, Jepun
Warna : Hijau
Twitter @Tsuzura Nagi
Gelaran : NAGI-CHAN


Onigiri Rin
御握りん​(おにぎりん)
Tarikh Lahir : 11 April
Tempat Lahir : Yonaga, Tottori, Jepun
Warna : Merah Jambu / Pink
Twitter : @onigirin_GGT
Gelaran : RINRIN



Untuk info bio diorang boleh check dekat link kat bawah ni, ada dari blog aku dan ada direct ke official page.

link profile 
dari blog aku : Gokigen 
official page : Gokigen Teikoku

Nah sedikit gambar2 lepas di sebelum dan selepas dedahkan dua member baru gokigen!


sebelum sebagai green & pink

selepas : nagi-chan & rinrin

barisan baru : peropon, hibiyan, chiiho, rinrin, nagi-chan


















Pink & Green cho kawaii!!

22 April 2017

BASUKETTO QUEEN!!!!

Erabareshi (エラバレシ), ceh macam mana aku boleh sangkut dengan group ni pun tak tau siot. Yang aku tau aku start tersangkut dengan lagu Erabareshi masa naik kereta dengan Shinne on the way pergi KL sebab nak tengok movie anime KanColle, dia sepanjang jalan bukak lagu ni dan aku sampai naik hafal..haha..tapi lagu diorang agak nice lah untuk aku layan..remember me (cewah) dengan Otome Shinto siot, tapi takleh lawan lah hype Otome Shinto..Otome Shinto satu2 nya group aku all out time TIF 2015 dulu..tapi nak jugak cari satu idol lebih kurang macam diorang walaupun tak sama..ofcos lah tak nak sama nanti aku akan rasa baik aku layan Otome Shinto je..nak hampir sama dia punya hype tapi lain dari apa yang aku harapkan..hmm nampak Erabareshi boleh nampak hype dia, since aku pun dah follow 3 MV dan lagu2 dia yang lain..memang mencengkam siot..untuk favourite member, aku tengah usha 3 member ni macam baik dan comel..Moeazu, Yukino dengan Ari-chan..hahaha..Moeazu dah berusia sikit tapi nampak matang lah..Yukino sebab dia fetish aku, short hair dan Ari-chan sebab dia comel gila kot..suara, tiga2 ni balance termasuk lagi 4 orang..sekarang ni tengah mendalami mereka2 ni untuk aku jadi kan semangat dan target visit Jepun 2017 or 2018..


Trivia
Erabareshi ni sub-unit under Bakusute Sotokanda Icchome (バクステ外神田一丁目) iaitu group idol yang bertapak dan membuat persembahan di idol-cafe, AKIHABARA backstage pass..boleh cakap diorang ni sama level dengan idol yang agak ternama yang datang dari AKIHABARA backstage pass yang lain macam, Afilia Saga, Doll☆Elements & Ciao Bella Cinquetti (as known before THE Possible). Project Erabareshi ni start dalam Februari 2016 dan di realisasi dan pada Mac 2016. Dan Single debut pertama di lancar pada Jun 2018.

Pemilihan member pun berdasarkan cabaran yang di beri macam jualan CD, selain tu juga undian dari peminat yang datang ke AKIHABARA backstage pass. Selain tu member2 turut di nilai dari penilai seperti Shikura Chiyomaru, Tsunku & lain-lain..





Erabareshi PROFILE
エラバレシ
Webside : leido.co.jp/erabareshi
Line Blog: erabareshi
Twitter :  @_erabareshi_
LINE QR Code : LINE/erabareshi
Youtube : Stand-Up!Records
Tahun Aktif : Mac 2, 2016
Agensi : Le:ido






Erabareshi MEMBER

Yuri Asakura (朝倉ゆり)
Nickname : Yuriko (ゆりんこ)
Tarikh Lahir : November 2, 1993
Tempat Lahir : Akita, Jepun
Tinggi : 158cm
Kemahiran : Kendama, Miming, Menari, Bermain gitar & Bahasa Isyarat
Hobi : Mendengar music (JAZZ, Lagu zaman Showa, Klasik, Western), Anime
Twitter : @askryrnk
Ameblo Blog : askryrnk




Kurumi Kawai (河合くるみ
Nickname : Kurumi (くるみ)
Tarikh Lahir : Februari 20, 1994
Tempat Lahir : Niigata, Jepun
Tinggi : 162cm
Kemahiran : Tutorial Penjagaan Rambut & Kuku
Hobi : Membaca, Lukisan Illustras, Memasak
Twitter : @kawaikurumi_bs
Ameblo Blog : kawaikurumi


Shiho Kanzaki (神崎しほ
Nickname : Kan-chan (かんちゃん)
Tarikh Lahir : Mac 1, 1997
Tempat Lahir : Osaka, Jepun
Tinggi : 153cm
Kemahiran : Berlari, Lompat Tali, Bola Keranjang
Hobi : Berlari, Idol appreciation
Twitter : @shiho_bcst
Ameblo Blog : 0301shiho



Ranko Hamaguchi (浜口藍子
Nickname : Ranran (らんらん)
Tarikh Lahir : Oktober 27, 1994
Tempat Lahir : Kanagawa, Jepun
Tinggi : 160cm
Kemahiran : Karate (tahap 5),Marathon, Rengangan, Fesyen Kordinasi
Hobi : Senaman Otot, Mengkaji Fesyen, Anime
Twitter : @rnk_hmgc
Ameblo Blog : runrun1027



Arisa Hario (針尾ありさ
Nickname : Ari-chan (ありちゃん)
Tarikh Lahir : Mac 26, 1994
Tempat Lahir : Chiba, Jepun
Tinggi : 153cm
Kemahiran : Blind touch, POP letter,
Hobi : Game, Rancangan Komedi, Memerhati Binatang
Twitter : @harioarisa
Ameblo Blog : hario-arisa


Fuuka Matsumoto (松本ふうか
Nickname : Fuu-chan (ふーちゃん)
Tarikh Lahir : Mei 19, 1995
Tempat Lahir : Kanagawa, Jepun
Tinggi : 157cm
Kemahiran : Lompat Jauh, Ski. Badminton, Kira duit,
Hobi : Permainan survival, menonton filem, bermain dengan anjing peliharaan
Twitter : @fuuka0519
Ameblo Blog : fuuka-backst


Azuki Moeno (もえのあずき
Nickname : Moeazu (もえあず)
Tarikh Lahir : Februari 1, 1988
Tempat Lahir : Akita, Jepun
Tinggi : 156cm
Kemahiran : Kuat makan, membuat manisan/gula,
Hobi : Melancong keluar negara, Melawat Galeri Seni
Twitter : @moeazukitty
Ameblo Blog : moeazukitty



Erabareshi EX-MEMBER


Masuda Yumi (ますだゆみ)
Nickname : Yuumin (ゆうみん)
Tarikh Lahir : April 29, 1995
Ameblo Blog : yumin-bcst
Tamat : Oktober 10, 2016
Sebab : Pelanggaran Kontrak dengan AKIHABARA Backstage




Discography

Singles
1. [2016.06.08] Ai no Fushigi (アイノフシギ)
2. [2016.09.14] Miss Rabbit (ミス・ラビッ)
3. [2017.03.01] Basket Queen (バスケットクィーン)


Basket Queen by Erabareshi

Atsuku atsuku moeru omoi hitotsu
Sou yo watashi wa BASUKETTO KWIIN

Kakenukeru seishun no ichi PEEJI
Hisoka na omoi datte afuredasu
Dakedo jugyou ga owaru aizu de
Seifuku nante nugisuteru no

DORIBURU DIFENSU PASU mawashi mo WAARUDO KURASU yo
Eikou sore ga N!B!A!
Sekai mo kyougaku no MUUNSARUTO ko wo egaku───

Atsuku atsuku moeru omoi hitotsu
Konomama ja sanjuu roku renpai
Maji de maji de yabai jikan semaru
Gyakuten he no RONGU SHUUTO
Sou yo watashi wa BASUKETTO KWIIN

O-toshigoro no ren'ai jijou ni
"Kyoumi nashi" nante uso ni naru
Soredemo yume wo oikaketakute
Amazuppai omoide PIRIODO

GEEMU ga subete yo gakusei nante baka ni shinaide ne?
Akogare no koko wa N!B!A!
Sekai mo doyomeki no HAISUPIIDO BAKKUROORU───

Tsuyoku tsuyoku shinjiaeru CHIIMU
Tokubetsu na kioku ga afuredasu yo
Maji de maji de yabai kiseki okose
Rekishi ni naru DANKUSHUUTO
Erabareshi BASUKETTO KWIIN

Dare mo dare mo minna yume ga atte
Sono yume wo omoi tsudzukeru no nara
Naite waratte itsuka utaiaou
Furikaereba kimi ga iru───

Atsuku atsuku moeru omoi hitotsu
DORIIMU CHIIMU de kachisusumu'n da
Maji de maji de yabai jikan semaru
Kotoshi saigo no kimatsu TESUTO...
Sou yo watashi wa BASUKETTO KWIIN


hajimatta bakari

Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me

" F "